Márton-nap.info

Márton-napi programok 2020. (Programváltozás)

Márton-napi hagyományőrző események országszerte. Oldalunkon megpróbálunk ízelítőt nyújtani ezekről az eseményekről, amik hagyományos gasztronómiájukkal sok turistát vonzanak. (Műsorváltozás joga fenntartva!)

A kormány november 3-án újra rendkívüli jogrendet vezet be a koronavírus járvány terjedésének intenzitása miatt. Mivel nagyon sok programot és helyszínt érintett a koronavírus miatti veszélyhelyzet, fokozottan kérünk mindenkit, hogy mielőtt elindul egy eseményre, előtte tájékozódjon a program hivatalos weboldalán és/vagy közösségi oldalán, vagy kérjen segítséget szerkesztőségünktől, hogy az adott programnál van-e változás.

2020. november 9-én újabb szigorítások kerültek bejelentésre, amelyek kedd éjféltől lépnek életbe, és 30 napig lesznek érvényben:

  • 20 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz.
  • Bezárnak a szabadidő- és programhelyek, általános rendezvénytilalom lép életbe.
  • Bezárnak az éttermek, csak házhoz szállítással lehet tőlük ételt rendelni.
  • Bezárnak a szállodák, nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti célú vendégeket.
  • A gyülekezés tilos. Magánrendezvényeket 10 főig lehet tartani. 
  • Esküvőt csak lakodalom nélkül lehet tartani.
  • A sporteseményeket zárt kapuk mögött kell megrendezni.
  • Az egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos.

 

Szent Márton-napi Országos Nagyvásár, Szombathely (2020. november 6-8.)

Szent-Márton Napi Nagyvásár, Szombathely

Szent-Márton Napi Nagyvásár, Szombathely

A Szent Márton – napi országos nagyvásáron, ahogy az már szokás, megkóstolhatjuk az újbort, hiszen Márton a bornak bírája is. Terítékre kerül a liba is, a belőle készült finom étkek. Hozzávetőleg több mint 100 vásáros kínálja változatos portékáit az érdeklődőknek. A kézművességet kedvelők részére is széles választékot nyújtanak a kiskereskedős. A nagyszínpadon pedig helyi hagyományőrző táncosok és zenekarok előadása tekinthető meg.


 

Márton-nap Sopronban és környékén (2020. november 7.)

A Parkerdőben családi- és gyerekprogramok, libavacsora és újbor kóstoló várja az érdeklődőket e jeles nap alkalmából.


 

Szent-Márton napi újborfesztivál és libator, Szendendre (2020. november 7-8.)

Szent Márton-napi népszokások mellett Szent Hubertus alakja elevenedik meg a szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiválján. Ebben az évben a vadászok védőszentjének november 3-i ünnepnapjához is kapcsolódik a múzeum – solymászokat, vadászokat és halászokat lát vendégül. A Skanzen Étteremben Márton-napi lakoma várja a vendégeket.


Szent-Márton Éjszakája, Fehérvárcsurgó (2020.november 6.)

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban évről évre nagy sikerrel kerül megrendezésre Szent Márton Éjszakája, azaz a Szent Márton püspök legendájához kapcsolódó program, amely sok izgalmat és szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Márton-napi Vigasságok és Búcsú, Bogács (2020. november 7.)Márton-napi Vigasságok a Göcseji Falumúzeumban, Zalaegerszeg

Bár már beköszöntött az ősz, s a hideg idő, Bogácson nem áll meg az élet! Novemberben is kínálunk programot az idelátogató vendégeknek. Színes programokkal és finom falatokkal Márton-napi Vigasságokra és Búcsúra várják az érdeklődőket a Cserépi úti pincesoron 2020. november 7-én.


Márton-nap Gyenesdiáson (2020. november 7.)

Márton-nap Gyenesdiáson

Márton-nap Gyenesdiáson

A Balaton-parti településen a  Forrásvíz Természetbarát Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket, a partner civil szervezetek tagjait egy közös zenés vacsorára Márton napi libapecsenyével és újborral.


Márton-napi Fesztivál és Lovagi Döntő, Bikali Élménybirtok (2020. november 7.)

Szent-Márton napi rendezvény, Bikali Élménybirtok

Szent-Márton napi rendezvény, Bikali Élménybirtok

Márton napján vétek lenne otthon maradni! A Lovagok csatája döntő küzdelme és gasztronómiai időutazás az Élménybirtok Márton napi programján! Mennyei libás fogásokkal, kemencében sült ételekkel, forralt borokkal és lebilincselő előadásokkal várunk.


Márton-napi Vigasságok 2020, Zalaegerszeg Göcsej Falumúzeum (2020. november 7.)

Márton-napi Vigasságok a Göcseji Falumúzeumban, Zalaegerszeg

Márton-napi Vigasságok a Göcseji Falumúzeumban, Zalaegerszeg

Márton-napi vigasságot rendeznek Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A szabadtéri néprajzi múzeum az egyik leghangsúlyosabb őszi rendezvénye a Márton-nap. Ezen a napon folklór programok és a kirakodóvásár megtekintése mellett liba- és tökételek, borok, pálinkák, különleges göcseji finomságok kóstolhatók.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

shares