Márton-nap.info

Márton-napi programok 2021

Összegyűjtöttünk néhány jelentős eseményt Márton-napján, amely kellemes szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A járványügyi helyzet miatt a műsorváltozás joga fenntartva.

Márton-napi vigasság és búcsú, Bogács

Aki szeret igazán jókat enni vagy inni a finom borokból, azoknak mindenképpen itt a helye, hiszen itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő gasztronómia különlegességeket is. A színvonalas programok biztosítják a megfelelő jó hangulatot, ezáltal mindenki szórakozhat egy igazán jót.

Az esemény sorozatra igazán könnyű eljutni akár autóval vagy tömegközlekedési eszközökre szállva. Mindenkit szeretettel várnak erre a fantasztikus rendezvényre, amely felhőtlen szórakozást, és kellemes kikapcsolódást biztosít az ide látogatók számára.

Márton-nap, Kékfestő Múzeum, Pápa

Márton-nap, Liba-tour, Kékfestő Múzeum, Pápa (https://www.facebook.com/papa.kekfestomuzeum)

Márton-nap, Noszvaj (2021. november 13.)

Márton-nap Noszvajon. Régi kedves ünnepünk a Márton-nap. Elkészülnek már az újborok, lehet kóstolni. Kemencében sütögetünk, olyat is, amit máskor nem: lúdnyakat és krumplinyakat! Az udvaron fő az ebéd! Kézműveskedünk természetesen őszieset, libásat.

Szent Márton napi Vásár (Szombathely, Vasi Skanzen)

Szent Márton-napi Vásár (Szombathely, Vasi Skanzen, Forrás: szombathelypont.hu)

Szent Márton-napi Országos Nagyvásár, Szombathely – Vasi Skanzen (2021. november 6-7.)

A Szent Márton – napi országos nagyvásáron, ahogy az már szokás, megkóstolhatjuk az újbort, hiszen Márton a bornak bírája is. Terítékre kerül a liba is, a belőle készült finom étkek nélkül nem múlhat el ez a jeles nap. Hozzávetőleg több mint 100 vásáros kínálja változatos portékáit az érdeklődőknek.

Szent Márton Újborfesztivál, Szentendrei Skanzen (2021. november 13-14.)

A kisfarsang – Mihály naptól Katalin napjáig – a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem,  az újbor és a libalakoma hagyománya kapcsolódik. Idén 19. alkalommal rendezzük meg ezt a népszerű eseményünket.

Márton-napi Libalakoma, Debrecen (2021. november 13-14.)

A helyi libából készült alföldi ételek és az egri borok frigyéből különleges fesztivál születik Debrecenben. A gyermekdal szerint ugyan pulykakakasért érdemes Debrecenbe menni, Márton-nap környékén mégis a helyi gazdaságokban nevelt liba és a belőle készített ételek csábítanak az Alföld fővárosába.

Az esemény házigazdái azt is tudják, hogy “aki Márton-napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik’, ezért egri borászok – és a helyi együttesek mellett egri fellépők – bevonásával szervezik meg a Kossuth teret jókedvű nyüzsgéssé változtató eseményt.

Szent Márton Napi Vigasság

Szent Márton Napi Vigasság (Forrás:holloko.hu)

Szent Márton Napi Vigasság, Hollókő (2021. november 13.)

Hollókő piacán libából, kacsából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a pajtaárok színpadnál találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Tervezett programok között 11 órakor a vígasság megnyitóját találjuk, majd a nap során láthatunk “életképeket Szent Márton legendájából”, lesznek további vidám mulatságos előadások is, mint például a Ludas Matyi.

shares